Datum:

05.03.2012. 16:45

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 5260 pregleda

Organizacija za ocenjivanje bezbednosti automobila, Euro NCAP, proglasila je Ford Focus „Najboljim u klasi” malih porodičnih automobila na osnovu postignutih rezultata na kreš testu i napredne sigurnosne tehnologije.

Focus je dobio jedno od pet priznanja „Najboljeg u klasi“, zahvaljujući tome što je osvojio maksimalnih pet zvezdica na Euro NCAP testu, kao i za četiri Euro NCAP nagrade u 2011. godini. 

Ocenu pet zvezdica Focus je dobio sa skorom od 92 odsto za bezbednost odraslih putnika, 82 odsto za bezbednost dece putnika,72 odsto za bezbednost pešaka i sa rejtingom od 71 odsto za bezbednosnu asistenciju u vozilu. 

Takođe, Focus je dobio Euro NCAP Advanced nagrade za primenu četiri sigurnosne tehnologije. 

Nagrađen je sistem Driver Alert koji je osmišljen da detektuje umor vozača, zatim Forward Alert, koji upozorava vozača na prepreke ispred vozila, kao i Active City Stop funkcija aktivnog zaustavljanja u gradskoj vožnji, koja pomaže da se izbegnu ili ublaže nesreće pri malim brzinama i Lane Keeping Aid tehnologija za pomoć u održavanju pravca kretanja.

Euro NCAP je posebno istakao i rezultat novog Ford Rangera, nakon što je postao najsigurniji pik-ap koji je do sada testiran od strane ove organizacije, dobivši svih pet zvezdica na Euro NCAP kreš testovima. 

Ranger je postigao visok rejting u svim procenama bezbednosti, a naročito u zaštiti pešaka. 

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)