Datum:

20.09.2019. 9:30

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Ford bi mogao da napravi više od jednog modela koji će biti bazirani na Volkswagen-ovoj MEB platformi. Tako je bar naveo šef Forda u Evropi, Stjuart Rauvli.

Rauvli je u intervjuu za nemački list Handelsblattt rekao: “Pravljenje samo jednog modela na MEB platformi nije finansijski toliko isplativo. Odluka o tome da li će na platformi kompanije VW biti bazirani još neki modeli bi mogla da bude donešena uskoro. Svakako razmatramo tu opciju”.

Početni plan kompanije Ford je bio da iskoriti MEB platformu kompanije VW da dizajnira novo električno vozilo za evropsko tržište. Očekuje se da do 2023. godine na Starom kontinetnu bude prodato preko 600.000 primeraka vozila baziranih na MEB platformi sa oznakom američkog proizvođača. Da li će ti brojevi uticati na donošenje odluke o drugom modelu, ostaje da se vidi.

Naime, komapanija Volkswagen je u razvoj MEB platforme investirala preko 7 milijardi dolara od 2016. godine. Njihov plan je da tokom sledeće decenije prodaju oko 15 miliona električnih vozila sa oznakom brenda VW, Audi, Škoda i Seat.

Naravno, prvi model koji je baziran na MEB platformi je nedavno premijerno predstavljen u Frankfurtu. Reč je o modeli VW ID.3, a uskoro se očekuju i drugi modeli iz ID. linije.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)