Datum:

18.01.2018. 10:21

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Čelnici kompanije Ford su na Sajmu automobila u Detroitu najavili plan da ožive ime Mach 1, te da će tako biti nazvan novi, potpuno električni krosover kompanije. Međutim, daleko od toga da je to jedini električni model koji ova kompanija planira.

Kako navodi agencija Rojters, Bil Ford je iskoristio Sajam automobila u Detoritu kako bi najavio plan kompanije da investira 11 milijardi dolara kako bi do 2022. godine ova kompanija mogla da lansira 40 plug-in hibridnih i potpuno električnih modela. Nisu objavljeni nikakvi detalji, ali je potvrđeno da će 16 vozila imati potpuno električni pogon dok će ostatak biti plug-in hibridna vozila.

Naime, Bil Ford je dao naznake o tome koji modeli bi mogli biti elektrifikovani. Naveo je da će kompanija procesu elektrifikacije podvrgnuti neka od svojih najpoznatijih vozila, i dodao je da je razlog za to želja da elektifikacija bude uspešna.

Prema tome, možemo da očekujemo električne i hibridne verzije modela kao što su Mustang, Transit i F-150, za koje je već i potvršeno da će biti podvrgnuti elektrifikaciji. Očekuje se da oni budu predstavljeni do 2020. godine.

Pored ovih modela, kroz elektrifikaciju bi mogli da prođu i modeli Escape, Expedition, kao i Lincoln MKC i Navigator.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)