Datum:

28.12.2014. 17:30

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 2406 pregleda

“Ford” je predstavio moderne modele “C-maks” i “grand C-maks”, s novim aerodinamičnim spoljnim dizajnom, enterijerom s poboljšanim rešenjima za odlaganje stvari, kao i vrhunskom uštedom goriva i još manjom emisijom ugljen-dioksida (CO2).

“C-maks” s pet sedišta i “grand C-maks” sa sedam sedišta će nuditi superiornu udobnost i rafiniranost kada započne njihova prodaja širom Evrope 2015. godine. Modeli će uvesti naprednu tehnologiju, uključujući i “Fordov” “SYNC 2” multimedijalni sistem koji se aktivira glasom.

“C-maks” će prvi put biti opremljen “Fordovim” novim 1,5-litarskim “EcoBoost” benzinskim motorom sa 105 KS i 1,5-litarskim TDCi “ECOnetic” dizel motorom, za koji se očekuje da će imati emisiju CO2 od 99 g/km.

Novi “familijarni ford” ima i beskontaktno otvaranje vrata na prtljažniku, koje zahteva samo blagi pokret nogom poput šutiranja lopte da bi se dobio pristup prtljažniku.

“Ford” je prvi put predstavio “C-maks” 2003. godine, a posle toga je prodao više od 1,2 miliona tih vozila u Evropi.

“Ford” je unapredio i sistem za izbegavanje sudara “Active City Stop” koji koristi senzore s prednje strane vozila da bi tražio stacionarne objekte na putu i prethodno pripremio kočnice ukoliko vozilo prebrzo prilazi drugom objektu. Ako vozač i dalje ne reaguje, sistem smanjuje obrtni moment motora i automatski koči da bi se umanjio uticaj sudara. Novi “C-maks” pruža najnoviji sistem koji sada radi na brzinama do 50 km/č (s prethodnih 30 km/č).

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)