Datum:

05.04.2018. 22:16

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Za kompanijom Ford je veoma uspešan mesec kada je reč o prodaji SUV modela. Naime, Ford je objavio da je prodaja njihovih „terenaca“ porasla za 3,5 procenata.

Iako to možda ne zvuči impresivno, kada se iznese u brojkama to izgleda ovako: Ford je prethodnog meseca prodao više od 87.000 kamioneta F-Serije, iako je cena u proseku skulja za oko 1.700 dolara u odnosu na prošlu godinu. Prosečna cena tog modela je 46.800 dolara po vozilu. Sad zvuči malo impresivnije, zar ne?

Porast prodaje je zabeležen i zahvaljujući novim paketima opreme na SUV modelima. Uprkos tome što je prodao svega 1.711 primeraka modela Lincoln Navigator u martu, 80 procenata prodatih modela je nosilo oznaku Black Label i Reserve koji su znatno skuplji od standardnog modela.

Što se modela Navigator tiče, svi automobili u salonu provedu po 10 dana pre nego što budu rasprodati.

Potražnja je velika i za potpuno novim Expedition modelom, koji je prodat u 5.635 primeraka. Čak 26 procenata prodatih automobila je nosilo oznaku Platinum, koja je najskuplja kada je reč o ovom modelu. Automobili sa ovom oznakom u salonima provedu po 17 dana pre nego što budu rasprodati.

Jedini modeli iz game Forda, koji nisu SUV i čija je prodaja porasla u martu su Focus i super automobil GT.

Sa druge strane, znatno je opala prodaja modela Lincoln MKZ i Continental (prodaja modela Continental je pala za čak 14 procenata).

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)