Datum:

11.12.2010. 16:24

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

1 komentara 7828 pregleda

Izgleda da se Ford sprema da zauzme borbeni stav protiv Opel Meriva-e, malog evropskog minivan-a. Kako prenosi AutomotiveNews, Ford će predstaviti potpuno novi B-segment minivan sledeće godine na Motor Show-u u Ženevi. Detalji o vozilu se još uvek drže u strogoj tajnosti, ali se priča o tome da će proizvodnja novog minivan-a početi negde krajem 2012. godine. Kompanija je već najavila da će njihova fabrika u Rumuniji – Krajova – preuzeti na sebe zadatak konstruisanja novog B-segment vozila u nekom doglednom vremenu u budućnosti, a šuška se i o tome da će ovaj model imati veći odjek među kupcima nego hatchback.

Istini za volju, to bi otprilike značilo da će novi minivan imati B-Max oznake, kako bi mogao da parira C-Maxu i S-Maxu. U Evropi, Ford se oslanja na svoju staru Fusion ekipu koja bi radila na proboju ovog modela na tržište automobila, a prethodna platforma je počela da proklizava tokom prethodnih godina. Kada je jednom pao na poziciju drugog, Fusion-u je popularnost nastavila da munjevito opada i uskoro se stacionirao na poziciji petog najpopularnijeg B-segment vozila.

1 komentar
  1. Uros

    Cekaj, znaci, ovo je kao Fusion samo sto je uzdignutiji od zemlje i ima nesto vise sedista? Kako je moguce da je Ford ucinio da jedan glup auto bude jos gluplji?! Ne vidim poentu Fusion-a (kupite Fiestu, vise se isplati), ne vidim poentu ni ovog… djubreta, iskreno (kupite C-Max i postedite sebe ponizavajucih trenutaka, molim vas).

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)