Datum:

03.12.2012. 10:50

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 6393 pregleda

Ford je u 2012. godini osvojio šest EuroNCAP nagrada za napredna rešenja na svojim modelima, dok su na poslednjim testovima sigurnosti nove verzije modela Kuga i Fiesta dobile maksimalnih pet zvezdica .

Uz do sada dodeljene nagrade za sistem koji detektuje umor vozača (Driver Alert), za tehnologiju koja upozorava vozača na prepreke ispred vozila (Forward Alert), za pomoć u održavanju pravca kretanja (Lane Keeping) i za funkciju koja pomaže da se izbegnu ili ublaže nesreće pri malim brzinama (Active City Stop), priznanja NCAP dobili su i Fordov MyKey sistem, koji debituje na novoj Fiesti i SYNC tehnologija za pozivanje hitne pomoći u slučaju nesreće, koja je prvi put upotrebljena u modelu B-MAX.

Pet zvezdica na EuroNCAP testovima druga generacija krosovera Kuga dobila je zahvaljujući tome što je postigla 88 odsto bodova za ukupnu zaštitu (najviši dosadašnji rejting za SUV vozila srednje veličine), kao i 94 odsto bodova za zaštitu odraslih i 86 odsto za zaštitu dece.

Među naprednim bezbednosnim sistemima na novoj generacije modela Kuga su i sistem SYNC sa funkcijom pomoći u hitnim slučajevima, Active City Stop i Blind Spot Information System koji svetlosnim upozorenjem na spoljašnjem retrovizoru ukazuje na opasnost od vozila koje se nalazi u „mrtvom uglu“ vozača.

Ford Kuga na NCAP testuNova Fiesta je najvišu ocenu na EuroNCAP-u postigla sa 83 odsto bodova za ukupnu zaštitu, 91 odsto za zaštitu odraslih i 86 odsto bodova za zaštitu dece.

Pored toga, tehnologija MyKey na novoj Fiesti omogućava roditeljima da postave određena ograničenja mladim vozačima, kojima se promoviše bezbednija vožnja, poput ograničavanja maksimalne brzine vozila i maksimalne jačine zvuka audio sistema.

Poput MyKey sistema, Fiesta prva u segmentu nudi i Active City Stop sistem i SYNC sa funkcijom pozivanja pomoći u hitnim slučajevima, dok je kao dodatna zaštita pri udesima više od 50 odsto njene karoserije napravljeno od čelika visoke i ultra visoke čvrstoće.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)