Datum:

28.04.2011. 16:18

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , , , , , , ,

Statistika:

0 komentara 28736 pregleda

Forbs je objavio novu listu najgorih automobila u 2011. godini, a rezultat nije baš sjajan, kada je reč o američkim proizvođačima. Izuzetak su Mercedes-Benz S-Klase (2011), Smart ForTwo (2011) i Nissan Titan (2011), a svi ostali na listi su napravljeni u Americi. Da bude još gore, sve su ih napravila sva proizvođača: General Motors i Chrysler. Ford je uspeo da bude potpuno izopšten iz liste.

Kako bi odlučio koji automobili će dobiti ovu sumnjivu čast a koji neće, Forbs je uključio rezultate ukupno šest istraživanja iz ”Potrošačkih izveštaja”, uključujući i ”Izveštaj o najpouzdanijem automobilu”, ”Najboljim i najgorim sigurnosnim performansama”, ”Najboljoj i najgoroj ekonomičnosti goriva”, ‘Najvišoj ceni vlasništva”, ”Najboljim i najgorim vrednosnim ocenama”, kao i celokupnim pregledom tih automobila iz ”Potrošačkih izveštaja”.

Chrysler je na listu dospeo sa svojim Town & Country (2011) modelom, koji je dobio nizak rezultat na pouzdanosti i ceni. I Jeep Wrangler (2011) i Jeep Liberty su upali na listu; Liberty zbog niske ekonomičnosti goriva i takođe niske pouzdanosti. Wrangler se pridružio Liberty-ju što se tiče dela o pouzdanosti, ali je rangiran na novoj poziciji. Iz istih razloga na listi su se našli i Dodge Nitro (2011) i Dodge Dakota.

General Motors-u se prilično smrklo ovim rezultatima, ali tu im nije kraj. Chevrolet i Cadillac takođe se nalaze na spisku. Osnovni model Cadillac Escalade (2011) osvojio je poene za najgoru vrednost, najvišu cenu i najgore sigurnosne performanse. Chevrolet Tahoe (2011) hibrid deli ”nagradu” sa Cadillac-om za najgoru vrednost i sigurnost, a osvojio je i poen za najmanju pouzdanost. Chevrolet Aveo i Chevrolet Colorado su pobednici u kategoriji za najgoru ponudu General Motors-a u 2011. godini.

Rezultati, dakle, govore da General Motors i Chrysler ne rade svoj posao pravljenja dobrih automobila baš najbolje. Ipak, nije sve tako crno: mnoštvo automobila sa ove liste ne potiče od ovih proizvođača. Pored toga, luksuzna vozila poput Escalade imaju hendikep kada je reč o kategorijama vrednosti i cene, samim tim što su luksuzna.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)