Datum:

10.02.2019. 21:03

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nemački automobilski div ”Folksvagen” kreće u realizaciju svog ambicioznog plana da postane globalni lider na tržištu električnih vozila, u šta ulaže 80 milijardi evra.

Ako ”Folksvagen” uspe u svojoj nameri, to će biti zahvaljujući radikalnoj i rizičnoj strategiji “rođenoj” nakon najvećeg skandala u njegovoj istoriji – dizelgejta, piše Rojters.

Ova masivna investicija treba da omogući kompaniji profitabilnu masovnu proizvodnju električnih vozila, a tome se ni jedan proizvođač automobila u svetu još nije približio.

Do sada, planovi o proizvodnji električnih vozila glavnih automobilskih kompanija imali jedan glavni cilj – da se zaštiti dobit stečena prodajom konvencionalnih automobila uz visoku maržu, tako što će floti dodavati dovoljno vozila s nultom emisijom kako bi zadovoljili propise o čistom vazduhu.

”Folksvagen” planira da poveća godišnju proizvodnju električnih automobila na tri miliona jedinica do 2025. godine u odnosu na prošlogodišnjih 40 hiljada.

Nemački div veruje da će mu veličina kompanije pružiti prednost u pravljenju električnih vozila, koja neće koštati više od sadašnjeg “Golf” modela čija je cena oko 20 hiljada evra, tako što će koristiti svoju nabavnu moć, kao najveći proizvođač automobila i kamiona u svetu, da smanji troškove.

S budžetom za proizvodnju e-vozila ”Folksvagen” je nadmašio svog najvećeg konkurenta, Dajmlera, koji je za tu svrhu izdvojio 42 milijarde dolara, dodaje britanska agencija.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)