Datum:

10.05.2012. 22:35

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 11076 pregleda

Kada je “Folksvagen” pozvao svoje kupce da pošalju svoje predloge za vozila budućnosti, moglo se očekivati da će se među idejama naći barem jedan leteći automobil. Koncept pod nazivom “Hover car” (lebdeći automobil) toliko je oduševio kompaniju da je odlučila da ga prikaže na sajtu Jutjub.

Iako možda nije toliko impresivan kao “Delorean” iz legendarnog filma “Povratak u budućnost”, Folksvagenov” leteći automobil sigurno će privući pažnju.

Na video-snimku se vidi kako oduševljeni par ulazi u nešto što podseća na džinovski jo-jo sa providnim stranicama, tj. vratima, da bi se zatim “provozali” i pokazali kako bismo u budućnosti mogli da putujemo.

“Hover car” lebdi na visini od svega 30-60 cm i kreće se elektromagnetnom mrežom puteva da bi stigao od tačke A do tačke B.

Njegova velika prednost je sposobnost manevrisanja, jer se bez problema okreće u mestu. U unutrašnjosti robusnog vozila bezbednost garantuju senzori koji detektuju prepreke i kompjuter koji automatski smanjuje brzinu u slučaju opasnosti od sudara.

Ovaj jedinstveni automobil je rezultat “projekta za narodni automobil”, pokrenutog u Kini prošle godine, a na sajt projekta uključilo se trideset tri miliona posetioca, sa više od 119.000 ideja. 

 Među idejama predstavljenim na Sajmu automobila u Pekingu, jesu i “Music car” i “Smart key”.

“Smart key” prati trend ka ugrađivanju onlajn tehnologija u vozila. Tanak “pametan” ključ ima ekran na dodir visoke rezolucije koji posredstvom 3G mreže obaveštava vozača o količini goriva u rezervoaru, klimatskim uslovima i bezbednosti vozila.

“Music car” je opremljen organskim svetlećim diodama, koje omogućavaju da se boja vozila menja zavisno od muzike koju vozač pusti.

Izvor: Blic

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)