Datum:

31.07.2019. 21:20

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nemački proizvođač automobila Folksvagen u prvoj polovini godine, u poređenju s istim periodom 2018. godine, povećao je prihode za 4,9 odsto, a oni su iznosili 125,2 milijarde evra. I pored pada prodaje automobila, VW je pre oporezivanja povećao dobit za 6,5 odsto i ona iznosi 9,6 milijardi evra, prenosi agencija Anadolija.

Folksvagen grupa, u sastavu čijeg koncerna su brendovi Audi, Bugatti, Seat, Škoda i Porsche, objavio je finansijske podatke u vezi s prvih šest meseci ove godine.

VW, koji je u prvoj polovini 2018. godine ostvario prihode od 119,4 milijarde evra, u istom periodu ove godine povećao je prihode za 4,9 odsto, a oni su iznosili 125,2 milijarde dolara. To je ujedno i povećanje profita ovog proizvođača automobila od 6,5 odsto. 

Iako je zbog teških uslova u automobilskom sektoru na globalnom nivou, čemu još treba dodati i ogromne troškove kompanije proizašle iz skandala s falsifikovanjem podataka o emisiji štetnih gasova, prodaja Folksvagena u svim njegovim jedinicama, u odnosu na prethodnu godinu, pala za 2,8 odsto, odnosno na oko 5,4 miliona vozila, ova kompanija je uspela povećati prihode i dobit.

Smatra se da je jedan od glavnih faktora pozitivnog uticaja na dobit kompanije bilo povećanja potražnje za sportskim automobilima.

Nemačka kompanija očekuje da će u ovoj godini imati povećanje prihoda od pet odsto.

Izvor: N1

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)