Datum:

30.07.2017. 11:42

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Folksvagen brani svoj ugled nakon optužbi o udruživanju sa drugim nemačkim autogigantima.

Iz kompanije su rekli da je normalno da proizvođači razmenjuju tehničke informacije sa ciljem ubrzavanja inovacija. Međutim, nisu imali komentar na spekulacije da pet nemačkih autokompanija pravi ”kartele” kojima formiraju cene i tehnologiju. Daimler je nazvao ove navode spekulacijama.

Antimonopolska tela Evropske unije i Nemačke trenutno istražuju navode da su BMW, Daimler i Folksvagen, zajedno sa svojim podružnicama Audijem i Poršeom, decenijama sarađivali u mnogim aspektima proizvodnje, dovodeći tako kupce i prodavce u nepovoljnu situaciju, prenosi BBC.

Folksvagen je ove navode negirao, dodajući da su saradnje među kompanijama normalna stvar i da time kupci mogu samo da dobiju, a ne da izgube.

Podsetimo, kompaniju čekaju kazne i nadoknade od skoro deset miliona funti, nakon što su priznali prevare u testiranju emisije dizela.

Uprkos skandalima, zarada Folksvagena je u drugom kvartalu ove godine više nego dvostruko uvećana u odnosu na isti period prošle godine. A u prvom kvatralu ove godine dobit, posle plaćenog poreza,  porasla je na 3,4 milijardi evra – sa 2,4 milijardi evra u istom kvartalu prošle godine.

Izvor: N1

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)