Datum:

25.11.2015. 16:37

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3463 pregleda

Folksvagen je zvanično saopštio da evropski vlasnici njihovih dizel modela sa problematičnim softverom koji lažira podatke o emisiji štetnih gasova neće primiti nadoknadu kao što je slučaj sa mušterijama u SAD.

Pre dve nedelje, američko odeljenje Folksvagena je za sve mušterije pogođene Dizelgejt skandalom spremio “Goodwill” paket koji svakom vlasniku problematičnog automobila obezbeđuje i do 1.000 dolara za neophodnu popravku u zvaničnom servisu, kao i trogodišnju uslugu pomoći na putu. Sa druge strane, sada je objavljeno da mušterije u Evropi ne mogu da očekuju ovakvu vrstu kompenzacije od nemačkog giganta.

Zastupnik Folksvagena je potvrdio da će “finansijka kompenzacija biti isključivo ponuđena mušterijama u SAD i Kanadi”, a firma će se potruditi da svojim kupcima na starom kontinentu plati svaku razliku u porezu zbog striktnih zakona o emisiji štetnih gasova.

Dok je u SAD ovim problemom pogođeno oko 482.000 vozila, u Evropi ima čak 8.5 miliona vozila sa problematičnim softverom, međutim, Folksvagen je našao način da opravda svoju odluku. Kako se navodi u saopštenju, američki kupci dobijaju novčani paket jer su svoje TDi modele kupili pod sloganom “čisti dizel” koji je osmišljen kako bi se dizelaši popularizovali na novom kontinentu.

Folksvagen je dodao da su već razvili paket za popravku 1.6 TDI i 2.0 TDI EA189 agregata, a da će uskoro biti gotov i softverski paket za 1.2 TDI agregat.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)