Datum:

22.11.2014. 17:16

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3523 pregleda

Nemački proizvođač automobila Folksvagen će proširiti proizvodne kapacitete u Kini više nego što je ranije planirao, objavila je agencija Blumberg.

Proizvodni kapaciteti Folksvagena omogućili su mu da proizvodi više od 3,1 milion automobila godišnje, a kompanija je planirala da do 2018. godine poveća proizvodnju na četiri miliona vozila godišnje.

Šef kineskog odeljenja Folksvagena Joahim Hajcman je rekao da je tempo rasta prodaje kompanije u Kini je usporen poslednjih meseci zbog nedovoljnog obima prozvodnje vozila u toj zemlji i zato će proizvodni kapaciteti Folksvagena biti prošireni više nego što je prvobitno planirano.

“To je očigledno pitanje nedovoljno dostupnih kapacitete. Preduzeća Folksvagena u Kini rade više od 300 dana godišnje”, ukazao je Hajcman.

Folksvagen je najveći strani proizvođač u Kini, gde, pored brenda “folksvagen”, proizvodi i vozila marke “audi” i “škoda”, zajedno s kineskim partnerima FAW Car i SAIC motor.

Kompanija planira da otvori preduzeća u kinsekom gradu Čanša, a ranije ovog meseca je počela sa radom fabrika u gracu Cindao na istoku Kine, podsetio je Hajcman.

U narednih pet godina tempo rasta automobilskog tržišta Kine izražavaće se jednocifrenim brojem u procentima, prognozirao je Hajcman.

On je dodao da je glavni cilj Folksvagena da sačuva svoj udeo na kineskom tržištu. U Kini se proda oko trećine ukupne prodaje Folksvagena.

Izvor: Tanjug/Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)