Datum:

02.09.2019. 21:15

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nemački proizvođač automobila Folksvagen pregovara sa zvaničnicima u Ankari o poreskim režimom za vozila u Turskoj, jer nastoji da dogovori investiciju od preko milijardu evra za izgradnju fabrike u toj zemlji, prenosi Investitor.me pozivajući se na turske medije.

Nije navedeno o kakvim je tačno porezima na vozila reč u ovom slucaju, ali se zna da kupovina automobila u Turskoj podrazumeva poseban porez na potrošnju koja ide od 45 do 60 odsto za motore do 1,6 litara a, kako prenosi Biznis Info, penje se i do 100, odnosno 110 odsto za motore do dva litra.

“Folksvagen je spreman da uloži milijardu evra u Tursku”, rekao je jedan od izvora turskih medija.

“Jedini zahtev koji imaju odnosi se na oporezivanje na tržištu automobila. Njega planiraju da upute i turskom predsedniku, a očekuje se da odluka bude doneta uskoro“, naveo je taj izvor, dodajući da Turska traži način da izađe u susret nemačkom gigantu, a da ne dovede postojeće proizvođace automobila u nepovoljan položaj.

U novembru 2018. Folksvagen objavio je nameru da izgradi novu fabriku u Istočnoj Evropi u kojoj će se, između ostalih, proizvoditi vozila marke “škoda karok” i “seat ateca”.

Investicija u novu fabriku koja će otvoriti oko 5.000 radnih mesta procenjuje se na izmedu 1,3 i 2 milijarde evra.

Očekuje se da proizvodnja počne 2022. godine, a kada bude otvoren, biće to jedan od najvažnijih proizvodnih pogona u regionu, navodi Investitor.me.

Izvor: Novosti 

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)