Datum:

27.09.2015. 1:11

Autor:

totalcar.rs

Oznake:


Statistika:

1 komentara 4064 pregleda

Folksvagen je od svog nastanka pratio filozofiju dizajniranja automobila za široke mase, međutim, nemački gigant se očigledno sprema za novu eru u kojoj će automobili biti mnogo više od prevoznog sredstva.

“Trenutno smo u procesu reorganizacije evropskog najvećeg proizvođača automobila”, rekao je izvršni direktor Martin Vinterkorn uoči otvaranja Salona automobila u Frankfurtu. “Do 2020. će svi naši automobili biti pametni telefoni sa točkovima.”

Folksvagen pre svega ima ideju da osposobi svoja vozila da primaju i šalju informacije, ali i samostalno voze, navodi se u saopštenju kompanije. Grupa takođe planira da na tržište izbaci 20 električnih automobila i plag-in hibrida do 2020.

Ovakva strategija je pre svega prourokovana učešćem Epla i Gugla u automobilskoj idnustriji, ali i uspehom Tesla Motorsa na američkom tržištu. Folksvagen se trenutno nalazi u nezahvalnoj situaciji jer su im opale isporuke na američkom i kineskom tržištu, pa je od presudnog značaja da evropska prodaja zadrži konstantan uspeh kao i do sada.

Izvor: Moj auto

1 komentar
  1. Pig on the wing

    Ako prethodno ne propadne.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)