Datum:

15.12.2015. 13:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 3402 pregleda

Dogovor o preuzimanju između Mahindra & Mahindra i Pininfarina kompanije biće finalizovan do kraja godne.

Dizajnerska kuća Pininfarina, koja se već godinama suočava sa finansijskim problemima, uskoro će biti preuzeta od strane Mahindre. Dve kompanije pregovaraju već neko vreme sa kreditorima, a čini se da je sada postignut dogovor koji odgovara svima. Mahindra planira da uloži i do 164 miliona dolara kako bi oslobodila Pininfarinu duga, ali i kako bi obezbedila neophodan kapital za održivost njenog poslovanja.

Pininfarina je u finansijskim nevoljama već 10 godina. U prvoj polovini ove godine, objavljeno je da njen neto dug iznosi 57.9 miliona dolara. Pre tri godine, investitor Pincar je odlučio da 76 odsto udela dodeli bankama, kao garanciju za restrukturaciju duga. Kao posledica, kreditori poput Intesa Sanpaolo i UniCredit banaka odobrili su dogovor između Mahindre i Pininfarine.

Jedan od glavnih razloga zašto je Pinifarina u tako delikatnoj situaciji jeste činjenica da sve veći broj automobilskih proizvođača angažuje sopstvene dizajnere umesto spoljašnjih. To znači da za Pininfarinu nema dovoljno posla, ali nade se polažu u dogovor sa Mahindrom, koji bi trebalo da dovede do oživljavanja ove kompanije.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)