Datum:

09.06.2012. 17:12

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3740 pregleda

Uprava “Fijata” odlučila je da zbog štednje obustavi radu u sedištu kompanije u Torinu u kome ima ukupno 5.400 radnika na osam dana u junu i u julu, čime će se svakog dana troškovi poslovanja smanjiti za oko milion dolara.

Kapije centrale “Mirafjori” italijanskog auto-gianta biće zatvorene sredinom juna i četiri dana narednog meseca, a radnici koji ostanu kod kuće dobiće oko 80 odsto normalne plate, kako je to predviđeno vladinim programom za privremeno otpuštene radnike, preneo je internet portal “Automotiv njuz” za Evropu.

“Fijat” će u sedištu kompanije obustaviti rad i u avgustu, u vreme uobičjenih letnjih odmora. U torinskoj centrali “Fijata” smešteni su stajling centar, inženjering sa proizvodnim poslovima, prodaja i marketing, nabavna služba i administratino osoblje.

Privremeno zatvaranje “Fijatove” centrale deo je napora kompanije da se smanje gubici u Evropi, Aziji i u regionu Bliskog istoka, gde je zabeležen trgovački gubitak od 207 miliona evra u prvom tromesečju 2012, u odnosu na 107 miliona evra u istom periodu 2011. Očekuje se da će se takva kretanja nastaviti i do kraja godine, što će dovesti do nepovoljnije situacije nego 2011, kada je trgovinski gubitak bio 500 miliona evra.

Čtava grupa “Fijat”, međutim, ostvarila je 866 milona evra trgovačkog profita u prvom tromesečju 2012 zahvaljujući uspešnom poslovanju američog “Krajsleara” koji se nalazi pod kontrolom italijanske kompanije i “Fijatovim” poslovima u Brazilu.

Izvor: Tanjug

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)