Datum:

13.11.2015. 22:24

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 3178 pregleda

Sindikat kragujevačke Fabrike automobila “Fiat Chrysler – automobili Srbija” zatražio je od Vlade Srbije da hitno obezbedi normalno funkcionisanje Nadzornog odbora te kompanije.

Time bi, veruju sindikalci, bili stvoreni uslovi za brže i efikasnije rešavanje problema u kragujevačkoj fabrici, u kojoj se, zbog slabijeg plasmana na američkom tržištu i izostanka najavljivanog izvoza “fijata 500L” u Rusiju, planovi proizvodnje prave na nedeljnom nivou, dok su zaposleni svake druge nedelje na prinudnom odmoru, piše list “Danas”.

U sindikatu ove fabrike tvrde da Nadzorni odbor /NO/ odavno ne funkcioniše, pošto je prethodni predsednik NO Danilo Cicmil još pre nekoliko meseci podneo ostavku na tu funkciju, dok novoimenovani čelnik tog organa upravljanja – Miloš Petrović, koji je i državni sekretar u Ministarstvu privrede, čeka saglasnost Agencije za borbu protiv korupcije.

Mada bi Petrović dužnost predsednika Nadzornog odbora, prema nezvaničnim informacijama, zvanično trebalo da preuzme početkom naredne nedelje, u sindikatu smatraju da Vlada Srbije mora da bude mnogo ažurnija kada su privreda, a posebno automobilska industrija u pitanju.

“Mi iz ‘Fiata’ konkretno tražimo da se stvore uslovi za funkcionisanje organa upravljanja fabrike kako bi država Srbija, kao vlasnik trećine kapitala, mogla aktivno da se uključi u rešavanje problema i projektovanje budućnosti kompanije”, navode sindikalci.

U sindikatu navode da pozdravljaju to što premijer Srbije Aleksandar Vučić pokušava da obezbedi izvoz Fiata 500L na rusko tržište, ali smatraju da je to nedovoljno, uz apel Vladi Srbije da počne da se bavi situacijom u Fiatu.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)