Datum:

03.08.2014. 11:06

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3585 pregleda

Akcionari italijanskog proizvođača automobila Fijata odobrili su danas reorganizaciju globalnog poslovanja te kompanije, što će rezultirati prebacivanjem njenog sedišta u Holandiju pre emitovanja akcija na Njujorškoj berzi planiranog za prvu polovinu oktobra.

U okviru najavljene reorganizacije, kompanija će biti preimenovana u “Fijat Krajsler Automobili” po njenom spajanju sa američkom automobilskom grupacijom Krajsler, dok će se fiskalna baza nove kompanije nalaziti u Britaniji.

“Budućnost naše kompanije počinje sa današnjim sastankom”, izjavio je predsednik Fijata Džon Elkan, pre izjašnjavanja akcionara u istorijskom sedištu te kompanije u Torinu.

Time je, prema ocenama Agencije Frans pres, okrenuta nova stranica u 115 godina dugoj istoriji Fijata, i zahvaljujući kojoj će ta kompanija postati sedmi najveći automobilski gigant na svetu.

Prema rečima izvršnog direktora Fijata, Serđa Markionea, ovo spajanje “stavlja tačku na jedan dugotrajan i istorijski ciklus od 115 godina, ali takođe otvara novu budućnost sa snažnim i konkretnim perspektivama”.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)