Datum:

15.07.2018. 21:51

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Inovativna rešenja i dobre ideje na temu automobil budućnosti nagradila je Fijat Krajsler grupacija, koja je organizovala konkurs “Innovation Award for Millennials”.

Nagađeni su studenti beogradskog Fakulteta organizacionih nauka i ekonomskih fakulteta u Kragujevcu i Beogradu za inovativne ideje u personalizaciji automobila, korišćenju multimedijalnog prostora, u umrežavanju i novim tehnologijama komunikacije, bezbednosti i zaštite žibotne sredine.

“Do sada na fakultetu imali smo samo priliku da vidimo u teoriji kako izgledaju neka rešenja koja su se dešavala. Drago mi je da sam ja deo rešenja koje će se potencijalno u budućnosti primeniti. Ovo mi je značajna prilika da mogu da afirmišem sebe na način na koji želim i u stuci u kojoj želim”, rekao je Aleksandar Bošković, prvonagrađeni, student Ekonomskog fakulteta u Beogradu.

“Osvojio sam prvu nagradu. To je praksa šestomesečna u FCA Grupi. Očekujem veliko, možda najveće iskustvo koje sam do sada iskusio. To će biti od ogromnog značaja za razvoj moje karijere i usavršavanje znanja”, rekao je Luka Svilanović, prvonagrađeni, FON.

Svoje inovativne ideje studenti osnovnih i master studija predstavili su u formi video klipova. Dobitnici nagrada na konkursu dobijaju priliku da sarađuju sa fabrikom, a najbolji šestomesečnu praksu u kragujevačkom Fijatu. Žiri je naglasio izuzetnu inovativnost koja je primenljiva u proizvodnji.

“Ono što se izdvojilo kao ključni pravac u rešenjima koja su studenti dali jesu pre svega olakšavanje vožnje njima. Upotreba digitalnih i novih tehnologija koje će im olakšati da voze automobile i naravno ostaje taj deo njihove komunikacije sa vršnjacima na društvenim mrežama i deljenje iskustava u tom obliku”, navodi prof. dr Slavica Cicvarić Kostić (FON), članica žirija. 

“Pohvalno je to što mladi u Srbiji razmišljaju o budućnosti na jedan otvoren način. Nisu začaureni u to da je automobil mašina koja preveze čoveka od mesta A do mesta B. Zaista razmišljaju o tome da automobil mora da im pruži ne samo neko transportno rešenje već i veliko zadovoljstvo, automobil mora da im bude partner u životu”, smatra Mladen Alvirović, član žirija, SAT Medija Grupa.

Studenti Tijana Stefanović i Marko Čenić ravnopravno su osvojili drugu nagradu, sedmodnevno korišćenje Fijata 500 L, punog rezervoara goriva. 

Izvor: N1

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)