Datum:

02.04.2019. 21:12

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Italijansko-američki proizvođač automobila Fijat Krajskel Automobili (Fiat Chrysler Automobiles – FCA) najavio je da će ukinuti oko 1.500 radnih mesta u fabrici u kanadskom Vindzoru, preneo je danas portal Seebiz.

Odluka stupa na snagu krajem septembra, a doneta je kako bi se “proizvodnja bolje uskladila s globalnom potražnjom”, objasnili su iz Fijat Krajslera u izjavi za kanadske medije.

Uprava će ponuditi odlazak u penziju radnicima koji ispunjavaju uslove i paralelno nastojati na raspoloživim radnim mestima zaposliti na puno radno vreme otpuštene radnike do sada zaposlene na skraćeno radno vreme, pri čemu će prioritet imati stariji radnici.

Najava otkaza novi je udarac za saveznu državu Ontario, budući da je i Dženeral Motors (General Motors) za kraj godine najavio ukidanje 2.500 radnih mesta u fabrici u Ošavi.

Premijer Ontarija Dag Ford obećao je da će se “boriti i rukama i nogama kako bi zaštitio poslove radnika automobilske industrije u Vindzoru”.

Krajslerova fabrika u Vindzoru zapošljava oko 6.100 radnika, a proizvodi mini kombije Chrysler Pacifica i Dodge Grand Caravan.

Krajem februara iz Fijat Krajslera su najavili gradnju nove fabrike automobila u Detroitu, a novi pogon je sastavni deo 4,5 milijardi dolara vrednog investicionog plana kojim će se u SAD otvoriti 6.500 radnih mesta.

Izvor: Novosti 

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)