Datum:

01.11.2014. 17:26

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 6306 pregleda

Fijat-Krajsler grupacija je ipak odlučila da proda proizvođača superautomobila Ferari u sklopu dugoročnog finansijskog plana.

Ukupno 10 procenata akcija Ferarija će biti ponuđeno na tržištu, dok će ostalih 90 posto otići u vlasništvo akcionara Fijat-Krajsler grupacije.

Sada je jasno da je smenjivanje Montecemola sa čela “propinjućeg konja” predstavljalo samo uvod u promenu strategije Serđa Markjonea koji ovim potezom pre svega želi da obezbedi finansijsku potporu za novonastalu grupaciju i proizvodnju brendova poput Fijata, Jeep-a i Alfa Romea.

Odbor je odobrio grupaciji da se transakcija obavi tokom sledeće godine, a Ferarijeve akcije će biti ponuđene na američkoj i evropskoj berzi.

Predsednik FCA grupacije Džon Elkan je ovom prilikom saopštio: “Odvajanje Ferarija će održati njegovo nasleđe i jedinstvenu poziciju njihov poslovanja, a ujedno i obezbediti akcionarima FCA grupacije da profitiraju u novom biznisu.”

Izvrni direktor FCA Serđo Markjone je dodao: “Kako se krećemo napred u pokušaju da ispunimo četvorogodišnji poslovni plan do 2018. godine i uvećamo vrednost našeg biznisa našim deoničarima, pravo rešenje je razilaženje sa Ferarijem.”

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)