Datum:

11.08.2013. 11:21

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3320 pregleda

Slaba zainteresovanost prosečnog kupca za hibridne ili električne automobile naterala je Fijat da stavi na led svoja ulaganja u razvoj tih tehnologija. Umesto u hibride i električne automobile, Fijat i njegov Krajsler od sada će se fokusirati na malene turbo benzince i dizel motore koji bi trebalo da im donesu željene rezultate kada je emisija CO2 u pitanju.

Malo je onih koji su spremni da plate cenu hibridnog ili električnog automobila. U svesti “običnog” vozača takvi automobili još uvek nisu dovoljno dobri da bi on za njih izdvojio prilično veću svotu novca.

Sve dok se to ne promeni prodaja hibrida i električnih automobila biće na niskom nivou kao što je to trenutno, a upravo je to problem zbog koga Italijani ne nameravaju da više ulažu u razvoj pomenutih tehnologija.

Krajsler i Fijat će se zato fokusirati na stvaranje što ekonomičnijih benzinskih turbo motora i dizelaša. Razlog zbog koga se Fijat odlučuje na ovakav potez su prednosti koje benzinci i dizelaši još uvek imaju pred hibridima i električnim automobilima.

Ono čime se Fijat vodi još uvek su bolje performanse, ali i činjenica da vozači ne moraju da menjaju svoje navike ili da plaćaju znatno više za automobil koji kupuju.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)