Datum:

19.02.2013. 10:25

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3955 pregleda

Prepoznatljivi „fića“ počeće u maju da se proizvodi u Kragujevcu i u verziji sa sedam sedišta, najavio je u ponedeljak ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić. On je zajedno sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem posetio fabriku u Kragujevcu, gde im je premijerno prikazan ovaj model. Prodaja „produženog“ modela „500 l“ startovaće na leto, a automobil je namenjen pre svega zapadnoevropskom i američkom tržištu.

Dinkić je rekao da će ova fabrika u narednom periodu zaposliti još nekoliko stotina novih radnika.

– Razmišlja se o tome da se model „500 l“, koji je sada skup za srpsko tržiste, ponudi kupcima u našoj zemlji po specijalnim popustima – naveo je ministar finansija. – Ove godine će jedna petina srpskog izvoza ići iz Fabrike automobila Srbija, koja je ispunila sve obaveze.

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je „Fijat“ u Kragujevcu najveći izvoznik iz Srbije i najavio da će u aprilu, tokom posete Rusiji, razgovarati o mogućnostima da se njegovi automobili na tom tržištu prodaju bez carine.

eko-fijat-MALA

„Fijat“ je sada došao do faze ne da se postavlja pitanje da li će proizvoditi, već da li će prodati – rekao je Dačić. – Kako je Srbija vlasnik jedne trećine fabrike, uspeh ove firme je uspeh Srbije. Ukoliko sve bude išlo po planu, može se očekivati da „Fijat“ bude najbolji posao u narednim decenijama.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)