Datum:

25.08.2018. 21:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Mnogi maštaju o vožnji na otvorenom putu, muzici i putovanjima širom sveta. Jedan od takvih pustolova je i Amar Ćamo, poreklom iz BiH, koji živi u Melburnu, u Australiji.

Osim u vožnji, uživa i u fotografisanju i snimanju, a pre tri meseca došao je u Bosnu i Hercegovinu na odmor.

Ovaj 29-godišnjak je za Anadoliju ispričao kako je pre pet godina kupio “fiću” kojom je obišao nekoliko država. Tada, ističe, nije ni sanjao da će ići na putovanja u zemlje širom sveta.

“Volim stare automobile. Interesuju me. Zbog toga sam se, umesto za nešto novo, odlučio za ovaj automobil. Kada sam ga kupovao, učinio sam to samo zato što je stari. Nisam imao drugih namera”, prisetio se Ćamo.

Njegov tada tek kupljeni automobil izazvao je veliku pažnju okoline.

“Svi prilaze i govore kako je to najbolje vozilo. Svako ima neku uspomenu s njim”, pojasnio je Ćamo.

Amar, njegov brat i prijateljica posetili su prvo Italiju pre nekoliko godina, gde su došli na ideju da autom obilaze nove destinacije. Od tada je “Fića crew” obišao nekoliko gradova u Bosni i Hercegovini.

Proputovali su i Italiju, Hrvatsku, Sloveniju, Austriju, Crnu Goru, Albaniju, Srbiju, Bugarsku, Grčku i Tursku.

“Dok smo bili u Italiji, automobil se gotovo svaki dan kvario. Stalno je stajao. Gurali smo. Bilo je toplo i automobil smo parkirali duž puta. Čovek je popravio, bio je neki problem s elektrikom, ali nije ni naplatio”, prisetio se Ćamo i dodao kako i sam zna da popravi automobil i da je naučio u Australiji.

Govorio je i o putovanju u Tursku, tačnije u Istanbul. Dodao je kako je želeo da obiđe nekoliko mesta, ali da su u gradu na Bosforu boravili četiri dana.

“Vozili smo ulicama. Zaustavili su nas uzviknuvši ‘arkadaš’ (tur. prijatelj. Kasnije smo dva sata pili čaj s njima. Dali su nam i poklone. Bilo je nešto izvrsno”, kazao je Ćamo.

Planiraju sledeće putovanje u Afriku, tačnije Tunis, Alžir i Maroko, odakle će krenuti za Španiju i Francusku, a onda preko Evrope do Bosne. Upitan za poteškoće na putovanjima, Ćamo je kazao kako fizički zna biti zamorno.

“Boravim u šatoru. Bude ga teško podići i tome slično. Ali to nije bitno, to je avantura”, dodao je Ćamo.

Istakao je kako mnogi imaju uspomene na letovanja i odlaske na obalu fićom.

“One koji ga vide, vraća u prošlost. Taj automobil je lep primer koliko život može biti jednostavan i uči kako biti zadovoljan s malo toga”, kazao je Ćamo.

Foto: Anadolija, Izvor: N1

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)