Datum:

27.02.2013. 22:27

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3532 pregleda

Muku oko prodaje novih automobila nemaju samo trgovci u Srbiji. U ništa boljoj poziciji nisu ni dileri u Italiji gde je januarska prodaja “potonula” za 17,58 odsto u odnosu na isti mesec 2012. godine.

Od 113.525 prodatih vozila u Italiji, 34.123 su imala logo “Fijata” na haubi, što za torinskog giganta predstavlja pad prodaje od 15,76 odsto, ali i povećanje tržišnog udela na 30,6 odsto.

Osvajanje skoro trećine domaćeg tržišta “Fijatu” svakako godi, a jedan od velikih aduta je prodaja “fijata 500 L” koji stiže iz fabrike u Kragujevcu. Naime, modeli “pande”, “punta” i “lančije ipsilon” su među 10 najprodavanijih modela na tržištu Italije a “šumadinac” je sa 34.000 porudžbina najprodavaniji automobil u klasi!

Generalni direktor “Fijata” Serđo Markione, koji je nedavno u Detroitu najavio 16 novih modela ove kompanije u bliskoj budućnosti, razmatra i osnivanje jeftinog automobilskog brenda kojim bi se na evropskom tržištu suprotstavio sve uspešnijoj rumunskoj “Dačiji” koja pod okriljem “Renoa” ruši proizvodne i prodajne rekorde. Markione kaže da bi se vozila novog, jeftinog brenda proizvodila van EU.

– Bilo bi neisplativo da u domaćim fabrikama proizvodimo automobile čija bi cena na tržištu iznosila 7.450 evra – kaže Markione.

U italijanskoj kompaniji razmišljaju o jeftinoj automobilskoj marki već nekoliko godina, ali to još nije zaživelo, jer čelnici torinskog giganta nisu sigurni u isplativost tog projekta. Jedno od imena koje je u igri za novi-stari brend je “inoćenti” koji je “Fijat” ugasio krajem prošlog veka.

Kontrolori

Kupujmo domaće je deviza koje se pridržavaju u Kontroli letenja Srbije i Crne Gore. Naravno, Kontrola je raspisala tender za nabavku 11 automobila, a najpovoljniju ponudu je dala AK “Voždovac” pa su naši kontrolori neba od utorka motorizovani sa novim “fijatima 500 L”.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)