Datum:

20.01.2012. 22:24

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 4538 pregleda

Fiat S.p.A. i Suzuki Motor Corporation proširuju saradnju ugovorom o isporuci dizel motora od 1,3 l kompaniji Maruti Suzuki.

Dugogodišnja veoma uspešna saradnja Fiat S.p.A. i Suzuki Motor Corporation podignuta je na još viši nivo ugovorom koji predviđa isporuku do 100.000 dizel motora godišnje kompaniji Maruti Suzuki India Limited (MSIL).

Fiatov motor 1.3 MultiJet 75 BS-IV SDE za potrebe Suzukijeve filijale u Indiji, proizvodiće Fiat India Automobiles Limited (FIAL) u pogonima Ranjangaon, blizu Pune u državi Maharashtra. Kompanija FIAL predstavlja plod zajedničkog ulaganja Fiat S.p.A. i Tata Motors i nosilac je licence za proizvodnju 1,3 MultiJet motora.

Proizvodnja 1.3 MultiJet motora za Maruti Suzuki počeće četvrte nedelje januara a ugovor o saradnji potpisan je na tri godine.

Motor 1.3 MultiJet SDE u Indiji se već proizvodi po Fiatovoj licenci u fabrici Suzuki Powertrain India Limited, a novih 100.000 jedinica godišnje dolaze kao odgovor na naraslu tražnju za tom vrstom agregata u Indiji. Kompletna količina predviđena potpisanim ugovorom, namenjena je vozilima marke Suzuki za tržište Indije.

Fiatov četvorocilindrični 16V MultiJet turbo dizel od 1,3 litra, lider je klase na polju efikasnosti i kombinuje izuzetne performanse, malu potrošnju goriva i nisku emisiju štetnih gasova.

Izvor: FAS PR

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)