Datum:

19.01.2011. 10:10

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 5889 pregleda

Italijanski Fijat je naručio opremu vrednu oko 400 miliona evra za fabriku u Srbiji i proizvodnja novog modela automobila bi trebalo da počne na vreme, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu ekonomije Srbije Nebojša Ćirić.

On je novinarima na Ekonomskom forumu Juromani u Beču kazao je generalni direktor Fijata Serđo Markijone jasno kazao da su strateški pravci razvoja kompanije u Evropi fabrike u Poljskoj i Srbiji.

„Fijat je doneo odluku da se novi model, koji je terebalo da se radi u Italiji, proizvodi u Srbiji. Video sam taj novi model u Torinu. Fijat je naručio opremu vrednu oko 400 miliona evra i radovi na fabrici u Srbiji se nastavljaju”, istakao je Ćirić.

On je izrazio očekivanje da će proizvodnja u Srbiji početi u predviđenom roku, odnosno da će dogodine da počnepuna proizvodnja.

Kako je ocenio Ćirić, radnici Fijata u Italiji su na referendumu prihvatili plan razvoja te kompanije, koji je poslovodstvo predložilo

Većina radnika postrojenja Mirafjori (54 odsto) prihvatila je na dvodnevnom referendumu prošle nedelje sporazum po kome se pogoršavaju njihovi uslovi rada u zamenu za investicije Fijata i njegovog partnera iz SAD Krajslera, čime će sačuvati fabriku.

Izvor: Beta

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)