Datum:

29.01.2012. 0:13

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4758 pregleda

Fiat je odlučio da iskoristi ogromnu tržišnu šansu koju je stvorio model 500 i njegovog retro brata u formi od petoro vrata predstavi na Salonu automobila u Ženevi. Najpre je bilo reči o tome da će se ovaj automobil zvati MPV, krosover, karavan, ali ono što je od starta bilo sigurno je to da će se proizvoditi u Srbiji.

Kupci će umeti da cene njegovu praktičnost, što je upravo ono što nedostaje Fiatu 500. Oko njegovog imena vladala je misterija za koju se čini da je napokon razrešena. Do sada je bio poznat kao Projekat L-Zero ili Ellezero, a sada znamo da će vozilo koje odgovara ovom opisu debitovati u Ženevi sa imenom Fiat 500L.

On bi trebalo da je 60 mm duži od verzije sa troje vrata, ali i duži i viši. Zameniće Fiat Ideu, što znači da će biti poput kompaktnog MPV-a, ujedno i rival Opel Merivi i Ford B-Maxu.

500L će se u prodaji na evropskom tržištu zvanično naći u julu, a do dogodine i ”preko bare”. Što se tiče dizajna, on je inspirisan Fiatom 500, ne Pandom čija platforma je u njegovoj osnovi.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)