Datum:

16.11.2010. 23:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

1 komentara 9211 pregleda

Na tržištu mini spotskih automobila, Mazda MX-5 zauzima posebno mesto. Naročito kada uzmemo u obzir da je MX-5 jedan od najpopularnijih automobila svih vremena. Namera da se takmiči protiv MX-5 vremenom je stavljana na test, i uprkos tome, Mazdin sportski automobil ipak ostaje na svojoj superiornoj poziciji.

To, naravno, nije obeshrabrilo dizajera Davida Cardoso-a, koji izgleda veruje da će MX-5 dobiti dostojnog rivala pre ili kasnije. Idući korak dalje, David pravi listu sopstvenih zapažanja o tome kakav bi taj auto trebao biti. Koristeći Fiat kao polaznu osnovu, Cardoso odlazi još dalje i dizajnira roadster zasnovan na Fiat-u 500 i naziva ga ”Primo”.

Uzimajući ideju od određenih karakteristika Fiat-a 500 i pravljenja nekih izmena u dizajnu, Primo ima izgled sportskog i agresivnog roadster-a sa dugačkom haubom i krovom koji se diže i spušta.

Primo je, nažalost, za sada još uvek samo koncept, kvalitetan render veoma interesantnog dizajnera. Fiat ima  i sopstvenih problema kojima se mora pozabaviti pre razmatranja o proizvodnji roadstera zasnovanom na 500-tici u neko skorije vreme. Ipak, i dalje se možemo nadati da ćemo auto sličan ovome videti u budućnosti.

 

1 komentar
  1. inat

    Simpatičan-samo dali je kvalitetanili će biti samo šminkerica????

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)