Datum:

07.02.2011. 16:14

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3228 pregleda

Generalni direktor FIAT-a Serđo Markione izazvao je pravu političku buru u domovini, izjavom da bi sedište kompanije mogao da premesti iz Torina u Sjedinjene Američke Države, piše Financial Times.

FIAT je simbol italijanske industrijske moći i eventualna odluka Markionea da iseli još jedan njegov deo imala bi, smatra se u poslovnim krugovima, katastrofalne posledice po ionako poljuljani imidž zemlje u koju treba investirati. 

List podseća da je Markione u petak na jednom forumu u San Francisku izjavio da bi za dve do tri godine FIAT mogao da se spoji sa Chryslerom i da bi sedište moglo da bude u Americi. 

Predsednik Upravnog odbora FIAT-a posle dva dana je, nastojeći da smanji napetost, obećao gradonačelniku Torina da se to neće dogoditi, prenosi BBC. 

Markione je, podseća Financial Times, ovu kontroverznu izjavu dao samo mesec dana pošto su radnici u FIAT-ovoj fabrici u Torinu pristali na značajno smanjenje prava iz radnog odnosa, u zamenu za obećanje da se proizvodnja neće seliti u SAD ili Istočnu Evropu.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)