Datum:

15.01.2012. 17:27

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

1 komentara 9271 pregleda

Proizvodne hale četiri Fijatova kooperanta, koje se grade u slobodnoj carinskoj zoni „Grošnica” biće završene do sredine februara, a potom će uslediti montaža moderne opreme, izjavio je danas Tanjugu zamenik gradonačelnika Kragujevca Nebojša Zdravković.

Podsetivši da su to kompanije „SIGIP” „HTL” „Promo magneto” i „Džonson kontrols”, Zdravković je rekao da su pri kraju i završni građevinski radovi na izgradnji proizvodnih hala još tri kooperanta koji su locirani u krugu fabrike ‘Fiat automobili Srbija’.

„To su glavni kooperanti, iz prve linije dobavljača, koji će proizvoditi delove za nov model automobila čiji je radni naziv L-zero”, rekao je Zdravković i dodao „da su kooperanti već izabrali menadžere, i da je u toku testiranje zainteresovanih za poslove u proizvodnji”.

Prema rečima Zdravkovića, Fiat automobili Srbija, pošto počne proizvodnju novog modela automobila, do kraja godine treba da uposli još oko 1.300 radnika, dok će kod sedam kooperantskih firmi iz prve linije dobavljača posao dobiti oko 2.000 radnika.

„Očekuje se dolazak još dva ili tri Fijatova dobavljača koji treba da grade proizvodne hale”, rekao je Zdravković i istako da izgradnju tih proizvodnih hala finansiraju sami dobavljači.

Podsetivši da strateški ugovor između Vlade Srbije i italijanskog „FIAT-a” predviđa da se u Srbiji proizvodi 80 odsto delova za nov model automobila, Zdravković je rekao da će dobavljači locirani u slobodnoj carinskoj zoni „Grošnica” – „Sigip” proizvoditi plastične i gumene delove, „HTL” točkove, „Promo magneto” otpreske za karoserije i sklopove, a „Džonson kontrols” sedišta.

Menadžment fabrike „Fiat automobili Srbija” najavio je promociju novog modela automobila na sajmu u Ženevi, a njegovu proizvodnju u Kragujevcu, sa pet i sedam vrata, ovog leta. 

Izvor: Tanjug

1 komentar
  1. Miroljub Cabarakapa

    “Menadžment fabrike „Fiat automobili Srbija” najavio je promociju novog modela automobila na sajmu u Ženevi, a njegovu proizvodnju u Kragujevcu, sa pet i sedam vrata, ovog leta. ”

    Sa pet i sedan sedishta, nadam se da ste mislili…

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)