Datum:

28.06.2011. 2:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 6181 pregleda

Fiat namerava da uloži 1.1 milijardu dolara u novu fabriku u kojoj će se praviti Jeepovi i drugi prozvodi namenjeni ruskom tržištu. Prema navodima lokalnih medija, novo postrojenje imaće kapacitet za montiranje 120.000 automobila godišnje.

Prošle godine Fiat je postigao preliminarni dogovor sa ruskom Sollers grupom o ulaganju cifre od 3.3 milijarde za izgradnju postrojenja gde bi se sklapali Jeepovi i druga vozila, ali taj  dogovor je propao početkom ove godine. Sollers grupa se zbog toga udružila sa Fordom, koji je bio spreman da uloži 1.4 milijardu za izgradnju postrojenja.

Sada je Fiat postigao dogovor sa ruskim Ministarstvom ekonomije, te se čini da je ostao sam na ovom tržištu, a izgradnja bi trebala uskoro da počne.

Iako je postrojenje locirano u Nižnem Novgorodu, sedištu ruskog proizvođača automobila GAZ, veruje se da Fiat nema nameru da oformi partnerstvo sa ovom kompanijom, nakon nekoliko neuspelih pregovora.

Nižni Novgorod, peti grad u Rusiji po veličini, ima 1.2 miliona stanovnika i nalazi se oko 400 kilometara istočno od Moskve, na reci Volgi.

Ruski analitičari veruju da će, uprkos popularnosti ovog brenda širom sveta, Jeep imato poteškoća da formira nišu na već prilično zasićenom ruskom tržištu. Prodaja Jeepova u Rusiji je poslednjih godina niska. Prema podacima Evropske Biznis Asocijacije, prošle godine je u Rusiji prodato samo 809 Jeepova, dok brojka prodatih Land Rovera, poređenja radi, iznosi 10.000.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)