Datum:

10.11.2014. 10:23

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3174 pregleda

Iako će deliti platformu sa FIAT-om 500L, nijedan od tri nova modela neće se izrađivati u Srbiji. FIAT-ov turski partner, kompanija Tofas, najavila je da će investirati milijardu dolara u fabriku u Bursi, kako bi se u tom pogonu stvorili uslovi za proizvodnju novih automobila italijanske kompanije.

Kako prenosi Automotive News, u pitanju su modeli koji će naslediti odlazeći Bravo, kompaktnu limuzinu Linea, kao i još jedan automobil koji će u gami FIAT-a zauzeti mesto nekadašnjeg modela Stilo karavan, koji je ukinut 2008.

Početak proizvodnje prvog od pomenutih vozila najavljen je za 2016, a sva tri automobila deliće platformu sa FIAT-om 500L, odnosno krosoverima 500X i Jeep Renegade.

Realizacijom ovog projekta, FIAT će praktično preseliti proizvodnju naslednika modela Bravo u Tursku. Do sada se Bravo izrađivao u Italiji, a proizvodnja aktuelnog modela okončana je u julu 2014, dok se ovaj automobil još uvek pravi u pogonu u Brazilu.

Iako se u vesti o novim modelima ne spominje FIAT-ova fabrika u Kragujevcu, po svemu sudeći u tom pogonu će se i dalje proizvoditi samo jedan model, FIAT 500L.

Ako se realizuju najavljeni planovi, to će značiti da je FIAT još jednom zaobišao kragujevačku fabriku kao moguću lokaciju za proizvodnju nekog od novih modela.

Prethodno je saopšteno da će se naslednik FIAT-a Punto proizvoditi u Poljskoj, dok se FIAT 500X izrađuje u Italiji.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)