Datum:

27.01.2013. 11:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4073 pregleda

Nezavisno evropsko udruženje za ispitivanje vozila proglasilo je “fijat 500 l” uz “ford B maks” za najbezbednije vozilo u klasi malih višenamenskih vozila!

Ovo udruženje je u 2012. godini objavio rezultate za 36 vozila sa evropskog tržišta. Šest vozila, sa dodeljenih pet zvezdica, postiglo je najbolje rezultate, za svaki od četiri pojedinačna segmenta ocenjivanja: zaštita odraslih putnika u vozilu, zaštita dece u vozilu, zaštita pešaka i bezbednosni sistemi u vozilu.

Najbolja vozila po klasama u 2012. godini, koja se preporučuju zbog njihovih izvanrednih performansi u pogledu bezbednosti su “reno klio” (klasa supermini),”volvo V40″ (mali porodični automobil),”BM Serije 3″ (veliki porodični automobil), “fijat 500L” i “ford B-MA” (malo višenamensko vozilo),”ford kuga” (malo terensko vozilo sa pogonom na sva četiri točka), “hjundai santa fe” (veliko terensko vozilo sa pogonom na sva četiri točka), “ford tranzit” (službena i porodična kombi vozila).

Vozila koja su u prošloj godini postigla najslabije rezultate su “džip kompas” i “reno trafik”, sa samo dve zvezdice osvojene u skladu sa najnovijim standardima koji se odnose na bezbednost.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)