Datum:

31.03.2014. 10:34

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 8993 pregleda

Planovi za obnovu marke Alfa Romeo podrazumevaju lansiranje novih, luksuznih limuzina sa zadnjim pogonom, kojima su neophodni i odgovarajući, snažniji motori. Prema najnovijim vestima, razvoj tih motora trebalo bi da bude poveren Ferrariju.

FIAT želi da u godinama koje slede ojača brend Alfa Romeo. Planirani su novi modeli, značajno povećanje proizvodnje i približavnje nemačkim rivalima iz premijum segmenta, kao što je BMW.

Da bi se to i ostvarilo, modeli koji će se pojaviti na tržištu do kraja ove decenije treba da budu na nivou konkurencije u svakom pogledu, uključujući i njihovu motorizaciju. Najracionalnije rešenje bilo bi iskoristiti potencijale koji već postoje u okviru FIAT grupacije.

“Želimo da iskoristimo znanje i tehnologiju koje poseduje Ferrari kako bismo omogućili da novi Alfa Romeo modeli dobiju adekvatne motore”, izjavio je nedavno izvršni direktor FIAT-a, Serđo Markione.

Predviđa se da će prvi Alfin model koji će dobiti motor razvijen u Ferrariju biti limuzina Giulia. Reč je o varijanti V6 motora koji je Ferrari razvio za Maserati.

Alfa Romeo Giulia biće rival BMW-u Serije 3, a planirano je da bude predstavljen 2017. godine. Ovaj model proizvodiće se u FIAT-ovoj fabrici Kasino, u blizini Rima.

Ferrarijevi motori kasnije bi se ugrađivali i u druge Alfine modele, poput najavljene luksuzne limuzine Alfetta i SUV modela, koji bi trebalo da se pojave 2018. godine.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)