Datum:

25.07.2017. 13:39

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

O tome da li Ferrari hoće ili neće praviti svoj SUV priča se uveliko, a najnovija vest je o tome da je upravo ovakav projekat nešto na čemu se u Maranelu trenutno radi.

Vesti prenosi Autocar i kaže da, nasuprot uobičajenom izgledu krosovera, dizajn Ferrarijevog SUV-a imaće skrivena zadnja vrata, zahvaljujući čemu će izgledati nalik kupeu.

Kodne oznake F16X, ovaj FUV (Ferrari Utility Vehicle) će većinu mehaničkih postavki deliti sa GTC4 Lusso modelom, što uključuje i sistem pogona na sva četiri točka, kao i twin-turbo V8 ili atmosferski V12 motor koji obezbeđuju 602 i 681 konjsku snagu u GTC4 modelu. Imaće četvoro ili petoro sedišta i, moguće, hibridni pogon.

Cena ovog modela biće nešto viša od GTC4 sa 12 cilindara: iznosiće oko 250.ooo funti (oko 280.ooo evra), a planirano je da se prodaje od dve do tri hiljade jedinica na godišnjem nivou.

Situacija na tržištu je takva da je nemoguće odoleti pravljenju high-end krosovera onima koji to mogu da čine odlično. To je dovelo i Porsche na ovo tržište, kao i motivisalo Alfa Romeo i Maserati da pođu istim putem, a tu spadaju i luksuzni brendovi, kao što su Bentley i Rolls-Royce. Ferrarijev SUV ili, tačnije, FUV, takmičiće se sa najavljenim Aston Martin DBX-om i Lamborghini Urusom.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)