Datum:

12.03.2018. 16:03

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Ferrari-jev prvi hibridni automobil bio je LaFerrari, međutim, proizvođač iz Maranela sada želi da benzinsko-električni pogonski sklop ugradi i u serijski model.

Ova informacija stiže direktno iz usta izvršnog direktora FCA grupacije, Serđa Markionea, koji je naveo da hibiridni pogonski sklop na serijskom modelu možemo očekivati već sledeće godine.

Markione je naveo da Ferrari V8 Hibrid stiže 2019. godine, te da su test automobili već izvedeni na ulice i dodao je da je reč o prvom hibirdnom serijskom modelu nakon modela LaFerrari. Ali još uvek se ne zna o kom modelu je reč, odnosno, u kom modelu će debitovati taj pogonski sklop.

Međutim, ako u obzir uzmemo tajming, verovatno će ovaj hibridni pogonski sklop biti ugrađen u prvi SUV model kompanije Ferrari.

Markione je naveo da će Ferrari „prigrliti“ elektrifikaciju i da klijentima neće nedostajati V12. Zapravo, na pitanje da li se plaši da Ferrari izgubi svoj prepoznatljiv znak, Markione je odgovorio kontra pitanjem. „Da li ste ikada vozili Ferrari sa hibridnim pogonom? Kada budete seli u takav automobil, garantujem vam, zaboravićete na V12“.

LaFerrari poseduje atmosferski V12 agregat radne zapremine 6,3 litara sa KERS sistemom. Prema tome, oni koji su vozili hibridni Ferrari, vozili su automobil sa V12, a ne sa V8 motorom, gospodine Markione, tako da, svidelo se to Vama ili ne, V12 je deo DNK Ferrari-ja.

U svakom slučaju, nije ovo prvi put da Markione sam pobije svoju izjavu. Njegovo čuveno „Moraćete prvo da me ubijete“, kao odgovor na pitanje o SUV modelu kompanije Ferrari, i dan danas se prepričava kada se govori o ljudima koji ne drže do svoje reči.

Prvi SUV model kompanije Ferrari stiže sledeće godine, i bez obzira na to kakav će pogonski sklop imati, definitivno će biti najveća konkurencija Lamborghini-jevom modelu Urus.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)