Datum:

20.07.2011. 19:26

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 7500 pregleda

Takmičenje u kom je učestvovalo 50 prestižinih dizajnerskih škola i njihovih studenata iznedrilo je Ferrari budućnosti koji je konačno priveden kraju, sa troje finalista koje će nagraditi Ferrarijev predsednik Luka di Montecemolo, izvršni direktor Amedeo Felisa, Paolo Pininfarina, predsednik Pininfarina grupe i Flavio Manconi, direktor Ferrarijevog stajling centra.

Pobednik je Hongik Univerzitet iz Seula sa svojim Eternita konceptom (na slici). Na drugom mestu je IED iz Torina u Italiji sa Xezri-jem, a treće mesto zauzeo je Londonski Kraljevski Fakultet Umetnosti sa Cavallo Biancom.

Studenti iz Seula su svojim konceptom prikazali sasvim novu generaciju tehnologija i materijala, što ovaj ekstreman hiperautomobil ne čini impozantnim samo po pitanju arhitekture, nego i po svim drugim aspektima.

Nakon 2D dizajna, učesnici su pravili 3D modele u 3D Autodesk Aliasu, ali u u obliku maketa u razmeri 1:4, sa posebnim akcentom na unutrašnjosti automobila.

Svi dizajnirani koncepti bili su usmereni na smanjenje potrošnje goriva kroz alternativne pogonske sisteme, posebno hibridne motore. Još jedan od glavnih ciljeva bio je povećanje zadovoljstva u vožnji smanjenjem težine automobila. U terminima dizajna, mnoge geometrijske forme zamenjene su krivudavim, skoro organskim linijama.

Dodeljene su dve specijalne nagrade – ”Autodesk Design Award”, za najbolju upotrebu Alias softvera u dizajnerskom protestu koju je osvojila pomenuta ekipa iz Seula, dok je druga nagrada, pod nazivom ”Najneočekivanije tehničko rešenje”, otišla u ruke tima sa Jiangnan Univerziteta u Kini za smela tehnička rešenja materijalizovana kroz Drake koncept.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)