Datum:

18.09.2019. 15:33

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Prvi SUV iz Ferrarija zvaće se Purosangue, a očekuje se 2022. godine. Njegov rival biće Lamborghini Urus, to jest njegova naredna generacija.

Ferrari sada otkriva da im je razvoj SUV-a, kodne oznake 175, veoma izazovan. On je jedan od 15 novih vozila koja će biti lansirana u periodu od početka ove do 2023. godine. Tehnički direktor ovog brenda, Majkl Lejters, otkrio je nove detalje o njegovom razvoju.

On je kao izazov naveo prisustvo Ferrarija u novom segmentu, s obzirom na to da su već veoma precizno pozicionirani.

U osnovi Purosangue modela biće Ferrarijeva skalabilna arhitektura sa prednjim pogonom, koja može da podrži V6, V8 i V12 motore, sa ili bez hibridizacije. Može, takođe, podržati i zadnji i pogon na sva četiri točka, kao i konfiguracije sa 2+2 i četiri sedišta. Ovaj SUV će biti četvorosed, sa adaptivnim vešanjem i plug-in hibridnom tehnologijom.

„Sa toliko prostora, kako možemo biti sigurni da će biti dovoljno jednostavan i udoban? Kako da ukombinujemo sportsko okruženje sa dizajnom orijentisanim na udobnost? Šta da radimo sa HMI (human machine interface)? Da li je Ferrarijev DNK dovoljno čist za udobno vozilo? To je izazov, prilika i zabava. Veoma mi se dopada. Neki koncepti će poslužiti kao njegova inspiracija, ali sa vozilima kao što je 175, osnovna stvar koju želimo je da strukturišemo proizvodni rang i imamo nešto drugačije,” rekao je Lejters.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)