Datum:

10.10.2016. 16:24

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Dok neki proizvođači supersportskih automobila istrajavaju u tome da u ponudi zadrže i manuelne menjače, u Ferrariju kažu da za ovu vrstu prenosnog sistema više nema mesta u njihovim savremenim modelima.

Prvi čovek Ferrarija zadužen za tehnološki razvoj u toj kompaniji, Michael Hugo Leiters, u razgovoru za Motorinig, na sajmu automobila u Parizu, potvrdio je da će italijanski proizvođač nastaviti da nudi isključivo menjače sa duplim kvačilom, pre svega zbog boljih performansi.

“Ne postoji manuelni menjač koji može da bude superiorniji u pogledu performansi od menjača sa duplim kvačilom. S obzirom da su za Ferrari performanse jedan od prioriteta, odlučili smo se za prenosni sistem sa duplim kvačilom”, objašnjava Leiters.

Poslednji model italijanskog proizvođača koji je bio dostupan sa manuelnim menjačem bio je Ferrari California, ali je svega nekoliko primeraka u svetu naručeno sa ovim prenosnim sistemom. Jedan od njih izložen je u Ferrarijevom muzeju u Marnelu.

Ferrari nije jedini proizvođač supersportskih automobila koji se odrekao manuelnog menjača s obzirom da je Lamborghini istu stvar uradio kada je lansirao model Huracan.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)