Datum:

12.10.2011. 13:33

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4078 pregleda

Kada je reč o Ferrarijevim planovima za budućnost, još uvek postoji mnogo toga nepoznatog. Ali, ono što je poznato jeste činjenica da će naredna godina mnogim fanovima ovog brenda doneti mnogo zadovoljstva, obzirom da će tada biti predstavljene zamene za modele Enzo i 599 GTB. Italijanski proizvođač će 2013. godine na tržište lansirati olakšani 458 Italia Scuderia i kozmetički ulepšanu Californiu. Ove vesti zvanično je potvrdio izvršni direktor Ferrarija Amedeo Felisa.

Zamena za Ferrari Enzo biće konstruisana od karbonskih vlakana i pokretaće je centralni V12 motor. Ferrari razmatra mogućnost upotrebe hibridne tehnologije u narednoj generaciji svojih hiperautomobila. Felisa smatra da hibridni sistemi u Ferrari vozilima moraju imati fokus na poboljšanju ekonomičnosti, a ne samo na performansama. Enzov naslednik biće predstavljen krajem 2012. godine, iako o njegovom imenu tek treba da se odluči.

I dok McLaren na svojim proizvodnim modelima forsira upotrebu karbonskih vlakana, sa Ferrarijem to neće biti slučaj. Felisa tim povodom kaže da za mali automobil poput Enza fokus na minimalnoj mogućoj težini. Ali za regularne automobile poput naslednika 458 i 599, karbon nije jedino rešenje, već je tu i aluminijum.

Zamena za 599 GTB imaće motor smešten spreda, a njegova šasija biće napravljena od aluminijuma umesto od karbonskih vlakana. Pokretaće ga verzija Ferrarijevog 6.3-litarskog V12 koji navodno razvija najmanje 700 KS, što ga čini snažnijim od 599 GTO. Snaga će biti prenošena do zadnjih točkova. Felisa nije otkrio da lie će novi 599 biti hibrid ili KERS. Nova generacija 599 najverovatnije će biti predstavljena na Salonu automobila u Ženevi u martu iduće godine.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)