Datum:

18.07.2016. 19:23

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kompanija Fiat Chrysler Automobiles najavila je planove o investiciji većoj od milijardu dolara za proizvodne pogone u saveznim američkim državama Ilinois i Ohajo kako bi osnažila Jeep brend.

Belvider proizvodni pogon u Ilinoisu će dobiti 350 miliona dolara kako bi bio u mogućnosti da proizvodi Jeep Cherokee. Ovaj krosover trenutno se pravi u Toledu u Ohaju, ali će proizvodnja biti preseljena u Belvider 2017. godine, nakon što se u septembru okonča proizvodnja Dodge Dart, a u decembru Jeep Copnass/Patriot modela.

CEO FCA Serđo Markione najavio je planove o obustavi proizvodnje Chrysler 200 i Dodge Dart modela još u januaru. Ova dva modela nisu uspela da u zadovoljavajućoj meri pronađu put do svojih kupaca, ali je Markione rekao da postoji mogućnost njihovog oživljavanja kad se pronađe partner u proizvodnji.

Ostatak pomenute investicije otići će u proizvodni kompleks u Toledu, koji će dobiti 700 miliona dolara kako bi proizvodio narednu generaciju Jeep Wranglera. Ovaj redizajnirani model će slediti stope svog prethodnika, ali uz aerodinamičniji dizajn i komponente od aluminijuma. Očekuje se da će imati mnoštvo motora, uključujući dizelsku, hibridnu i turbopunjenu 2.0-litarsku četvorocilindarsku pogonsku jedinicu koja bi mogla proizvoditi do 300 konjskih snaga.

Očekuje se da će ove investicije, ukoliko budu odobrene, značiti i otvaranje oko 1000 novih radnih mesta.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)