Datum:

04.02.2019. 21:07

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Iako je fokus auto-industrije pomeren sa tradicionalnih putničkih autmobila na SUV klasu, u Fiat Chrysler Automobilima veruju da sedani imaju budućnost.

Iz FCA ističu da nemaju nameru da poput Forda prave “seču” modela, naprotiv. FCA pod svojim okriljem ima nekoliko proizvođača, među kojima će neki ostati fokusirani na putničke automobile, dok drugi neće.

Direktor FCA za putničke automobile Stiv Bim je kao primer dobre prodaje uprkos “starosti” istakao da Dodge modela – Challenger i Charger.

“Ne mogu da poreknem da je trend manji broj putničkih automobila u industriji. Mislim da je naša kompanija to uvidela mnogo brže nego neki drugi. Napravili smo korake kako bi se izborili s tim. Kada smo doneli tu odluku došli smo do pitanja kako da izaberemo brendove koji će ostati fokusirani na sedane”, rekao je Bim.

Kako on kaže, jedan od razloga kontinuiranog uspeha Challengera i Chargera, uprkos godinama, su jedinstven dizajn koji poseduju, zbog koga se ističu među konkurentima.

S tim na umu, u FCA ne vide svrhu prerađivanja ova dva modela. Pre nekoliko godina je pokojni Serđo Markjone rekao da će ova dva automobil dobiti unapređenu Giorgio platformu koju koriste Alfa Rome Giulia i Stelvio, međutim, u kompaniji su se u međuvremenu predomislili pa će samo unaprediti postojeću platformu na kojoj je aktuelna generacija Challengera i Chargera.

“Iskoristiću možda lošu frazu. Oni su kao vino, vremeno postaje sve bolja”, opisao je Bim tu platformu.

Potpuno druga priča je Chrysler 300. Kompanija je imala nameru da zameni aktuelnu generaciju sa novim sedanom na palatformi Chrysler Pacifice sa pogonom na prednjoj osovini.

Ali su opet planovi promenjeni, FCA je najavio prodaju 300 do kraja ove godine, što najavljuje novu generaciju ili bar redizajn početkom 2020.

“U pogledu prodaje, ide odlično. Sviđa nam se kako je pozicioniran. Donosi veliku vrednost. To je mnogo automobila za taj novac”, rekao je Bim koji se složio sa konstatacijom da je prelazak Chryslera 300 na platformu sa prednjim pogonom loša ideja.

Ako Dodge Challenger i Charger nešto dokazuju, to je da kupci FCA automobila radije koriste vozila koja se ističu.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)