Datum:

20.07.2014. 17:33

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3230 pregleda

Kompanija Fijat automobili Srbija (FAS) uručila je danas, u okviru nacionalne kampanje o podizanju svesti o bezbednosti dece u saobraćaju, 10 posebno dizajniranih zaštitnih kaciga autorima najboljih radova na likovnom konkursu za predškolce “Moj putić za vrtić”.

Na konkursu, koji je trajao mesec dana, učestvovalo je pedesetak mališana iz 15 vrtića, a najboljih 10 radova preslikano je na zaštitne kacige za vožnju bicikla, skejtborda ili rolera.

Nagrade je mališanima uručio direktor FAS u Kragujevcu Franćesko Čanća koji je izrazio zadovoljstvo što se na konkurs odazvalo puno dece.

“Cilj nam je da edukujemo decu i podignemo svest o značaju poštovanja saobraćajnih pravila, kao i da utičemo na decu, ali i roditelje da promene navike i ponašanje u saobraćaju”, rekao je Čanća.

495304_malisanikacige01_ff

Na ovaj način, dodao je on, pokazali smo najmlađima kako mogu da doprinesu sopstvenoj bezbednosti u saobraćaju, što je i osnovna ideja SMART KID kampanje.

Među nagrađenim mališanima su Anja, Milica i Matija koji nisu skrivali oduševljenje što su njihovi radovi preslikani na kacigama.

Dok Anja ponosno pokazuje novinaru Tanjuga kacigu i svoj rad, Milica objašnjava da je nacrtala kuću u kojoj živi, putić za automobile i vrtić.

Matijin rad je sadržajniji, pa je on nacrtao zgrade, šumu, kuću, sebe, obdanište, igralište pored vrtića, automobile…

FAS u partnerstvu sa Agencijom za bezbednost saobraćaja sprovodi nacionalu kampanju o bezbednosti dece u saobraćaju pod nazivom SMART KID.

Autor: Jovana Mladenović, Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)