Datum:

15.06.2013. 23:37

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 5179 pregleda

Kompanija Fijat Automobili Srbija na kratko je obustavila proizvodnju vozila zbog kašnjenja isporuke komponenti.

“Uprkos činjenici da je došlo do kratkog prekida u isporuci i proizvodnji modela 500L, kompanija FAS uverava da će prekid biti kratkotrajan i da su preduzete sve mere kako bi se situacija stabilizovala”, piše u saopštenju FAS-a.

Kašnjenje globalnog Fijatovog dobavljača “Selmat” sa isporukom komponenata za fijat 500L doveo je do kratkog obustavljanja proizvodnje ovog modela za Veliku Britaniju, kao i proizvodnje modela sa volanom sa leve strane za ostala tržišta.

Prepreku nastavku proizvodnje stvara i činjenica da u ovom trenutku nema dovoljno dodatnog prostora za skladištenje novih automobila koji čekaju finaliziranje.

Do sada je na lageru spakovano 800 vozila fijat 500L za britansko tržište sa volanom s desne strane, a 400 vozila namenjenih ostalim tržištima, biće skladišteno usled nedostataka komponenti.

FAS uvek nastoji da ispuni obaveze i bude spreman za sve izazove koje tržište može da donese, čak i u trenucima kad se potencijalni problem pojavi van okvira same kompanije. FAS veruje da će bez obzira na novonastalu situaciju ispuniti sve svoje obaveze prema kupcima, kao i da će prekid biti nadoknađen efikasnim radom, navodi se u saopštenju.

I u maju je bila prekinuta proizvodnja u dve fabrike u Evropi od kojih je jedna u Srbiji, zbog dobavljača. Fijat je tada saopštio da je prekinuta proizvodnja u dve fabrike u Evropi od kojih je jedna u Srbiji, zato što nisu primili komponente od dobavljača.

Izvor: Tanjug

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)