Datum:

31.10.2014. 16:24

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 6216 pregleda

Kompanija Fijat automobili Srbija (FAS) dobitnik je međunarodnog priznanja za organizaciju proizvodnje, saopšteno je danas iz te kompanije.

Prema međunarodnom standardu u organizaciji proizvodnje kompanija FAS je dostigla bronzani nivo u proizvodnji svetske klase zbog čega joj je dodeljen internacionalni sertifikat WCM (World class manufacturing).

WCM sistem sertifikacije za kvalitet u proizvodnji nastao je u Japanu, a postao je svetski standard ne samo u automobilskoj industriji, podsećaju u kompaniji.

“Ovo je veliko priznanje za nas i polazna tačka za dalji rad kako bi smo dostigli sledeće nivoe i ponosni smo što se naša fabrika u Srbiji može meriti sa evropskim i svetskim standardima”, ocenio je direktor fabrike FAS Frančesko Čanča.

Kako navode u kompaniji, najznačajnija poboljšanja postignuta su u pogledu bezbednosti, troškova razvoja, samostalnih aktivnosti i razvoja zaposlenih.

“FAS fabrika u Kragujevcu pokazala je da ima jasan cilj i dobar metodološki pristup u pogledu sticanja WCM standarda”, navedeno je u saopštenju u kome se dodaje da je na putu proizvodnje svetske klase, prvi nivo koji može biti dostignut, bronzani.

Međunarodno priznanje je za fabriku u Kragujevcu veoma značajno imajući u vidu činjenicu da je FAS mlada fabrika koja je počela proizvodnju modela automobila “500L” u julu 2012. godine, i da ima vrlo mlade radnike bez prethodnog iskustva u automobilskoj industriji.

Kompanija FIAT Automobili Srbija osnovana je 2008. godine, kao partnerski projekat italijanske kompanije FIAT i Vlade Srbije, pri čemu FIAT poseduje 67, a država preostalih 33 odsto vlasništva.

U kragujevačku fabriku, koja ima više od 3.000 zaposlenih, do sada je investirano više od 1,3 milijarde evra, od čega 850 miliona evra samo u nabavku najsavremenije opreme.

Izvor: Tanjug/Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)