Datum:

04.04.2017. 13:41

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , , ,

Statistika:

1 komentara pregleda

Iako se Faraday Future u prethodnih nekoliko meseci suočio sa brojnim kritikama, to ga nije sprečilo da započne testiranje FF 91 modela i njegovih samovozećih tehnologija.

Krajem prošle nedelje, Faraday je “uhvaćen” tokom testiranja FF 91 beta prototipa u Zapadnom Holivudu, kako se takmiči sa Tesla Modelom X. Snimak prikazuje oba modela, opremljena samovozećim hardverom Faraday Future-a, koji uključuje mnoštvo senzora na krovu.

FF 91 prototip u kom je reč ima panele na karoseriji, ali je njegov identitet nemoguće sakriti, s obzirom na to da ima isti oblik kao i vozilo predstavljeno na CES-u u januaru. Unutrašnjost, s druge strane, deluje kao da ima proizvođačke specifikacije i čini se da je oslobođena svih suvišnih stvari.

Faraday Future kaže da će ovaj automobil, kada se  nađe u proizvodnji, imati najnapredniji samovozeći sistem u ovoj industriji. To uključuje uvlačivi 3D LIDAR sistem, 10 HD kamera, 12 ultrazvučnih senzora i 13 radara kratkog i dugog dometa.

U februaru je ova kompanija, koja se već neko vreme suočava sa ozbiljnim finansijskim teškoćama, odlučila da odustane od pravljenja fabrike veličine oko 280.000 kvadratnih metara i umesto nje izgradi manju, od 60-ak hiljada kvadratnih metara, i u njoj započne proizvodnju FF 91 modela. Oni očekuju da će isporuke novog električnog krosovera početi 2019. godine.

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)