Datum:

11.02.2017. 17:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Jedan od najlepših automobila današnjice, čuveni “rols-rojs fantom mark 7”, odlazi, posle 13 godina proizvodnje, u istoriju.

Poslednji primerak je, krajem januara, napustio fabriku u Gudvudu, a napravljen je po specijalnim željama jednog kolekcionara, koji nije žalio novca da bi se dočepao ovog, poslednjeg primerka.

Koliko je platio to zadovoljstvo, ne zna se, ali ako je činjenica da “običan” model “rols-rojs fantoma 7” bez ikakvih posebnih želja košta oko 450.000 dolara, lako je zaključiti da kupac ima baš dubok džep!

Ova specijalna verzija je urađena na produženoj verziji “fantoma”, koji je prvi put napravljen 2003. Po želji vlasnika, ofarban je i posebnu nijansu plave, velvet, a i unutrašnjost vozila pokazuje da “gazda” voli more. Uzor za unutrašnjost vozila je dizajn prekookeanskih brodova iz “ludih tridesetih” prošlog veka. Čak je i sat skrojen prema uzoru sa prekookeanskih brodova.

Ipak, pretpostavlja se da vlasnik neće preterano “krstariti” ovom drumskom lađom već će ga u nekoj garaži čuvati kao biser, verovatno, prebogate auto-kolekcije. I ovaj “fantom” će narednih godina svakako dobijati na vrednosti.

Prva generacija “rols-rojs fantoma” napravljena je 1925. i odmah je postala sinonim za najluksuznije i najskuplje vozilo.

– Od predstvaljanja pre skoro 90 godina do danas svaki naš auto sa titulom “fantom” je bio standard za luksuz i kvalitet – kaže Torsten miler izvršni direktor “Rols-Rojsa” – tako je i sa ovim “mark 7” modelom. Na nama je da i naslednik bude neponovljiv.

Model “rols-rojs fantom mark 8” pojaviće se ili na predstojećem salonu automobila u Ženevi u martu, ili nešto kasnije na čuvenoj izložbi “Pibl bič” u avgustu.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)